La mataronina Anna Torralba és l’autora de la portada de l’especial de Santes de Capgròs i del conte de la festa major editat pel setmanari.

Anna Torralba ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional al disseny gràfic i a la creació de pàgines webs. Però la seva autèntica passió és la il·lustració. Quelcom que li ve de família. “El meu avi era pintor, ma mare dibuixant i el meu pare deliniant. Als set anys ja li vaig dir a la mare que el que jo volia era dibuixar”, recorda la mataronina. Torralba va cursar la carrera d’Il·lustració i també la de disseny gràfic. Aquest segon àmbit és el que finalment ha predominat en la seva carrera, primer en diverses empreses de Mataró i Barcelona i, des de fa un parell d’anys, a Esanweb, l’empresa que va fundar amb la seva germana Ester, amb l’objectiu de donar serveis de disseny web a petits emprenedors. Però Torralba mai ha abandonat la il·lustració, ja sigui aprofitant encàrrecs que poguessin sortir dins del seu àmbit professional, com agafant projectes com el que li va oferir l’editorial Salvatella per il·lustrar el Relat de les Bèsties de Ramon Llull per a lectors infantils. I ara ha aprofitat de ple l’oportunitat que li ha ofert Capgròs d’il·lustrar la portada i les pàgines interiors d’aquesta revista, l’especial de Santes, així com el conte que el setmanari ha editat per la Festa Major.

Com et vas prendre la proposta de Capgròs?

Quan me la vau fer, vaig al·lucinar. I m’hi vaig llençar de totes totes. Per com han anat les coses a la meva vida m’he enfocat més en el disseny gràfic, però la meva passió és la il·lustració. Casa meva és un museu de la meva pròpia obra, quadres enormes en acrílic, un mural pintat a la paret amb retoladors, il·lustracions de contes infantils… Dibuixar, dibuixar i més dibuixar! Però costa molt obrir-se camí en el món de la il·lustració, ficar-se en el mercat i que et coneguin, així que aquesta oportunitat és boníssima.

www.capgros.com